Om kunstnere med en mening

Jeg har nævnt det før vist. Om kunstnere som har en mening om politik og bruger deres stemme og relativt nemme adgang til medierne til at sige hvad de mener. For tiden er det især moderne at “skamme sig over sit hjemland”, som Vinterberg for nylig sagde.

Well. De har lov at have deres mening of course. Men jeg mangler noget nuance. De her kunstnere mangler at anerkende at de er en del af en lille gruppe, som mener det modsatte af størstedelen af danskerne. Og regeringen er nu engang for flertallet. Tænk bare hvor mange stemmer Dansk Folkeparti fik sidst. Jeg tror ikke kunstnere som taler mod Danmarks flertal opnår andet end modvilje i befolkningen og dårlig PR for deres land, når de ikke nuancerer deres udtalelser. Derfor blev jeg glad og fik understreget hvorfor jeg holder af netop den mand og hans programmer, da jeg så snigpremiere på Troels Kløvedals rejseprogram rundt i Grækenlands farvande i går. Han og besætningen taler med flygtninge på den græske ø Leros, som gerne vil til Danmark. De har hørt at mennesker her er venlige. I Kløvedals kommentarspor til programmet lyder derefter en kommentar a la denne “Men vi bliver jo nødt til at fortælle dem at de ikke er velkomne i Danmark. At Danmark er fuld af bange mennesker og usikre politikere”.

Den kommentar er så rammende og indeholder præcis den nuance jeg efterlyser. Der er ingen tvivl om at Kløvedal nok ikke er enig med regeringen – men han anerkender samtidig kendsgerningen og forsøger at finde en grund, som kan nok så legitim. Hvis man er bange, så værger man for sig.

Jeg er bange for de mange flygtninge, og det er godt at reglerne ( i mangel af bedre handling) er strammet som de er. Egentlig tiltaler Støjbergs hurtige og bestemte reaktioner mig også. Som med barnebrudene – hun blev klar over et muligt dilemma, tog stilling og handlede på det uden at skele til hvad andre ville mene. Når så det er sagt er det netop i mangel af bedre af vores regler strammes. Hele håndteringen af migrantkrisen burde dels foregå på europæiske niveau i et samarbejde mellem staterne. Der burde tages hånd om de tusindvis af familier som ikke har råd til at tage den lange rejse til Europa, men i stedet bruger vi så uendeligt mange ressourser på de flygtninge som når her til landet. I øvrigt burde politikerne nok snart overveje at gøre noget for at stoppe krisen i Syrien, men det er en anden side af samme sag.

Reklamer
This entry was published on 18/02/2016 at 08:36 and is filed under Politik. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: