Om partiskifte

Jeg kan ikke huske om det er nævnt før, men i de sidste par uger er det fløjet med politikere fra det ene parti til det andet – også selvom det er valgt til tillidsposter af vælgere, som stemmer på et bestemt parti. Bare et pip om min holdning – det er ikke okay. De skulle fralægge sig deres mandat og lade en suppleant som stadig er i det gamle parti tage over. Af en simpel grund, men som man oftest kun kender når man er politisk aktiv: Vælgere stemmer oftest på partier. Ikke på personer.

Undskyldingen om at “de der har stemt personligt på mig, er enig i mine holdninger specifikt også selvom jeg skifter parti” holder derfor ikke. Folk stemmer først på blok, siden parti og sidst på person. Især hvis du stiller op som relativt ukendt kandidat kan du regne med at du modtager mange listestemmer – dvs. stemmer som ikke er på nogen person, men på partiet kun – og så er det først du slet ikke moralsk kan tillade dig at skifte som det passer dig.

Anyway. Det må man altså ikke. Heller ikke selvom sådan en dejlig tillidspost både kan give titel, penge og skægge arrangementsinvitationer.

Reklamer
This entry was published on 28/01/2016 at 11:17 and is filed under Politik. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: